Αναρτήθηκε από: gym4thes | 17/01/2011

Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη

Άρχισε να λειτουργεί η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Κάθε μέρα στο 2ο, 3ο και 4ο διάλειμμα δυο μαθητές θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το βιβλίο που σας αρέσει.

Κάθε βιβλίο μπορείτε να το δανειστείτε μέχρι 15 ημέρες. Μετά θα πρέπει να το επιστρέψετε. Αν πάλι δεν έχετε προλάβει να το τελειώσετε, μπορείτε να ζητήσετε μερικές μέρες παράταση.

Τα βιβλία ταξινομούνται στα ράφια της βιβλιοθήκης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Ντιούι. Αυτό σημαίνει ότι στη ράχη κάθε βιβλίου υπάρχει ένας κωδικός αριθμός ο οποίος αποτελείται από ένα κλάσμα. Ο αριθμητής του κλάσματος, που μπορεί να είναι αριθμός ή γράμματα, δείχνει σε ποια κατηγορία ανήκει το βιβλίο. Για παράδειγμα τα γράμματα ΠΕ δηλώνουν ελληνική πεζογραφία. Τα γράμματα ΞΛ δηλώνουν ξενόγλωσση λογοτεχνία. Ο παρονομαστής του κλάσματος αποτελείται από τρία γράμματα, που είναι τα τρία πρώτα γράμματα του επιθέτου του συγγραφέα.

Προς το παρόν στη βιβλιοθήκη έχουν μπει βιβλία που ανήκουν στις κατηγορίες: ΠΕ (ελληνική πεζογραφία), ΞΛ (ξενόγλωσση λογοτεχνία). Σταδιακά θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα βιβλία. Ετοιμάζονται τα βιβλία που αφορούν την ελληνική ποίηση.

Μην ξεχνάτε ότι με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε τα βιβλία σας που δε τα χρειάζεστε πια. Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και να ταιριάζουν στο επίπεδο των παιδιών του Γυμνασίου.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά μοιράζουν βιβλία ή τα πωλούν σε πολύ χαμηλή τιμή. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τη βιβλιοθήκη μας, ας μας φέρει κάποια από αυτά τα βιβλία…

Advertisements

Responses

  1. […] Λειτουργία Σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης […]


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: