Αναρτήθηκε από: gym4thes | 08/04/2011

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 περιγράφουν τον «Τζακ και τη Ρόουζ» από την ταινία «Τιτανικός»

Η περιγραφή της Φωτεινής Τσακίρη

Βλέποντας κανείς αυτή τη φωτογραφία νομίζει πως είναι πίνακας ζωγραφικής. Είναι όντως τόσο εκθαμβωτική που χρειάζεται να την παρατηρήσεις καλά, για να δεις ότι είναι απλά μια φωτογραφία του πανέμορφου Λεονάρντο ντι Κάπριο και της αθεράπευτα ρομαντικής Κέιτ Γουίνσλετ.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην ταινία «Τιτανικός», όμως δε φαίνεται, αφού το φόντο είναι θολό, εστιάζοντας στους δύο ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους μακριά αλλά ταυτοχρόνως και ψηλά. Η Κέιτ κρατάει από το μπράτσο τον Λεονάρντο σαν κάτι να τους διακόπτει ξαφνικά.
Τα μαλλιά του Λεονάρντο είναι βαθύ καφέ κι ανάμεσά τους μπλέκονται ξανθές τούφες. Το σχήμα των μαλλιών του, καπελάκι, τον κάνουν να δείχνει πολύ πιο μικρός από την Κέιτ σε αντίθεση με τα μάτια του που παρόλο που είναι γαλάζια σαν τον ουρανό, δείχνουν να είναι σκούρα. Τα φρύδια του είναι μεγάλα, ενώ η μύτη του μικρή. Όσο για το στόμα του είναι λίγο ανοιχτό, ίσα ίσα για να μισοφαίνονται τα δύο μπροστινά του δόντια.
Παράλληλα, η Κέιτ, πιο χλωμή από τον Λεονάρντο, φαντάζει σαν νεράιδα με τις κατακόκκινες μεγάλες μπούκλες τους να προσγειώνονται στο κατάλευκο φόρεμά της. Τα σαρκώδη χείλη της τονίζονται μ’ ένα κόκκινο απαλό κραγιόν. Τα αμυγδαλωτά γαλάζια μάτια της εστιάζουν μακριά. Έχει μεγάλα και όχι τόσο πυκνά φρύδια, παρόλα αυτά είναι τονισμένα με το μολύβι. Τα ματόκλαδά της, όπως και του Λεονάρντο, δε γίνονται αρκετά αισθητά.
Η φωτογραφία αυτή χαρακτηρίζει πολύ το ρομαντισμό που διαθέτουν αλλά και που υπάρχει στην ταινία.

Η περιγραφή της Μαριάννας Τσάμη

Ο Λεονάρντο έχει δύο πανέμορφα εκφραστικά γαλάζια μάτια και ένα ξανθό στεφάνι που βρίσκεται πάνω από τα καμπυλωτά και καλοσχιματισμένα σκούρα καστανά φρύδια του. Επίσης τα χείλη του είναι μεγάλα και σαρκώδη και όλα αυτά καταλήγουν σ’ ένα ψηλό σαν του κύκνου λαιμό .
Η Κέιτ έχει δύο αμυγδαλωτά καστανά μάτια και τα φρύδια της είναι λεπτά και καστανά. Τώρα να περάσω στο δυνατό σημείο της που είναι τα μαλλιά της. Είναι κόκκινα με μπούκλες που μόνο σε ταινία μπορείς να συναντήσεις. Αυτή η πανέμορφη φυσιογνωμία καταλήγει σε ένα λαιμό που την κάνει ακόμα πιο όμορφη από ό,τι πραγματικά είναι.

Η περιγραφή του Μικέλ Σινανάι

Ο Τιτανικός είναι μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες του κόσμου που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι ο Τζακ (Λεονάρντο ντι Κάπριο) που αν κοιτάξεις  το καθαρό του πρόσωπο θα ξεχωρίσεις τα μεγάλα, γαλάζια και ωραία μάτια του. Τα φρύδια του είναι τεντωμένα λες και κοιτάζουν κάτι επίμονα, αντιθέτως με τη μεγάλη του μύτη του που ειναι χαλαρή και ελεύθερη. Τα χείλη του είναι μικρά και κόκκινα – ροζ  και μ’ αυτά τρελαίνει όλα τα θηλυκά. Ο λαιμός του είναι τραβηγμένος και σφιγμένος κι αν προσέξεις λίγο περισσότερο μπορείς να δεις ακόμα και τις φλέβες που πετάγονται. Αυτά που προσέχεις πιο πολύ είναι τα ξανθά του μαλλιά που λάμπουν σαν τον ήλιο. Συμπρωταγωνίστρια είναι η Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) με τα μακριά, μπουκλωτά, κατακόκκινα μαλλιά της που πάνε «γάντι» με τα μικρά, αμυγδαλωτά, γαλάζια μάτια της. Τα χείλη της είναι χοντρά και κόκκινα και μ’ αυτά έχει φιλήσει τον Τζακ πολλές φορές. Η μεγάλη της μύτη δεν μπορεί να χαλάσει αυτό το αριστούργημα.
Η περιγραφή του Θάνου Χατζηαθανασίου

Στην εικόνα βλέπουμε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι στην ταινία »Τιττανικός». Ο Λ.ν. Κάπριο είναι ξανθός, με μικρά καστανά σπινθηροβόλα μάτια που καταλήγουν σε μια όμορφη μικρή μύτη με μεγαλούτσικα ρουθούνια. Το μισάνοιχτο στόμα του έχει το πάνω χείλος μεγαλύτερο από το κάτω, δίνοντάς του (σε συνδυασμό με τα άλλα χαρακτηριστικά του) μια παιδική όψη με την πρώτη ματιά. Τα κατάμαυρα φρύδια του έρχονται σε αντίθεση με το ξανθό του πρόσωπο. Ο λαιμός του (σχετικά ψηλός) φανερώνει το λάρυγγά του, καθώς στρίβει το κεφάλι του στη σκηνή. 

Η ντάμα του, Κέιτ Γουίνσλετ), με τα κοκκινωπά κατσαρά μαλλιά και το γοητευτικό σαγηνευτικό της πρόσωπο, έχει την έκφραση της αγωνίας όπως και ο ντι Κάπριο. Τα καφετί αμυγδαλωτά μάτια της, συνοδεύονται από τα επίσης κοκκινωπά της φρύδια κάνοντας το πρόσωπό της ελκυστικό. Η μύτη της, πλατιά στο κάτω μέρος και λεπτή στο πάνω προσθέτει κάτι ακόμα στη γοητεία της. Το όμορφα φτιαγμένο στόμα της με τα σαρκώδη χείλη σε συνδυασμό με τον ψιλόλιγνο λαιμό της την κάνουν ακόμα πιο όμορφη και ελκυστική και της δίνουν την εικόνα της αριστοκράτισσας (πράγμα που είναι στην ταινία).
Και οι δυο έχουν τα αισθήματα του φόβου και της αγωνίας,  αλλά παράλληλα και της αλληλοπαρηγοριάς ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.
Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: