Αναρτήθηκε από: gym4thes | 01/04/2012

ΣΕΠ(σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός)-δράσεις 2012

Στα πλαίσια του ΣΕΠ η καθηγήτρια  κ.  Σοφία Σταγιοπούλου , υπεύθυνη του ΣΕΠ στο σχολείο μας, οργάνωσε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στο ΟΤΕΚ , στην Περαία Θεσ/νίκης, δημόσια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Συνόδεψε ο κ.Β.  Μαυροματάκης.

Η δεύτερη στις 30 Μαρτίου 2012 , στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ». Συνόδεψε κ. Μ. Κουτρουλιά.

Θα αναρτηθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη-ξενάγηση στο «ΤΙΤΑΝ». Επίσης θα κληθούν οι μαθητές να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τη δεύτερη  επίσκεψη.

Καλώ τους μαθητές της Γ΄Τάξης να μεταφέρουν τα σχόλια, τις εντυπώσεις και ό,τι αποκόμισαν από τις δύο αυτές  επισκέψεις.

Ενημέρωση προς τους γονείς μαθητών της Γ΄Τάξης. Την Τρίτη 3-4-2012 και Την Τετάρτη 4-4-2012 θα γίνουν ημερίδες ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων για την επαγγελματική εκπαίδευση. Θα πραγματοποιηθούν  19.00 – 20.30μ.μ., ώστε να παραβρεθούν γονείς, κηδεμόνες, επαγγελματίες και όσοι ενδιαφέρονται για την επαγγελματική εκπάιδευση.Έχει διανεμηθεί σχετικό πληροφοριακό έντυπο στους μαθητές.

Επίσης την Τετάρτη 4-4-2012 η κ. Σταγιοπούλου με μαθητές που ενδιαφέρονται για επαγγελματική εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν ημερίδα στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης», 9.00-13.00, με σκοπό την ενημέρωση των τελειοφοίτων μαθητών, μαθητριών του Γυμνασίου για τις σπουδές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και στην εφαρμογή των ειδικοτήτων.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ‘ΤΙΤΑΝ’

Advertisements

Responses

  1. ηταν πολλη ωραια

  2. Η επίσκεψη στον ΟΤΕΚ δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.Ομολογώ πως,πολλές από τις πληροφορίες που μας είπαν δεν τις γνώριζα παρολ’αυτά δεν υπήρξε κάποια δραστηριότητα ή γνωριμία με τον χώρο η οποία θα μπορούσε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.επίσης δεν είχαμε οργανώθει (πχ μπλοκακια,ερωτησ. κτλ) Εν αντιθέση το εργοστασιο του ΤΙΤΑΝ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.Βασικά, πιστεύα πως θα ήταν κάτι παρόμοιο με τον ΟΤΕΚ σε θέμα ξενάγησης και παρουσίασης αλλά και να που αποδείχτηκε το αντίθετο:) ο χώρος ήταν πολύ καθαρός,η ξενάγηση πολύ κατατοπιστηκή και ευχάριστη, κ.α.Γενικά πιστεύω πως η δεύτερη επίσκεψη άφησε πολύ καλύτερες εντυπώσεις, παρά η πρώτη,απ’ότι άκουσα και από τα παιδιά,αυτό κατάλαβα.Πάντως και από τις δύο εκδρόμες πιστεύω πως αποκομίσαμε κάτι.


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: