Αναρτήθηκε από: gym4thes | 20/10/2012

Teenage Angst

Τeenage Angst: Πρόσκληση συμμετοχής σε έφηβους καλλιτέχνες

Το Teenage Angst είναι η μοναδική συστηματική προσπάθεια στην Ελλάδα που καταγράφει, μελετά και αναδεικνύει το εξαιρετικό καλλιτεχνικό και δημιουργικό έργο της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.
Τeenage Αngst είναι:
«ώρες στο τηλέφωνο / μισοφαγωμένα νύχια / ζωγραφισμένα σταράκια που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο / έρωτας / μουσική / σπασμένα σπυράκια στην μούρη / μεγάλα πάρτι / πόρτες που χτυπάνε δυνατά / δυνατές στιγμές / ακατάστατα δωμάτια / ο έναστρος ουρανός του καλοκαιριού/ σκίτσα στο περιθώριο του βιβλίου / αγρίμια. Teenage Angst θα πει εσύ. Teenage Angst είναι όλα!»
Teenage Angst είναι όλα όσα ονειρεύεσαι, όσα φοβάσαι, όσα ελπίζεις, όσα ζωγραφίζεις στις σελίδες των βιβλίων σου, όσα θέλεις να πεις και δεν σου φτάνουν οι λέξεις. Είναι αυτά που για να τα εκφράσεις, θέλεις χρώματα, μολύβια, πινέλα, σπρέι, εικόνες και βίντεο. Teenage Angst είσαι εσύ και το έργο σου.
Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην έκθεση Teenage Angst για δημιουργούς ηλικίας 15 – 18 ετών από όλη την Ελλάδα. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό φορέα ΔΥΝΑΜΟ project-space, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση Τeenage Αngst με έργα νέων δημιουργών ηλικίας 15 – 18 ετών από όλη τη χώρα.
Οι κατηγορίες δημιουργικού έργου που περιλαμβάνονται είναι: ζωγραφική / σχέδιο / κολάζ / γλυπτική / τυπογραφία / χαρακτική / σκηνοθετημένη φωτογραφία / βίντεο / κινούμενο σχέδιο (animation) / street art / digital art / κόμικς / zines (αυτοσχέδια περιοδικά και εκδόσεις) / σχέδια και ζωγραφιές σε σημειωματάρια, τετράδια και σχολικά βιβλία / γραφιστική / illustration (εικονογράφηση) / ρούχο / styling / σχέδια σε τσάντες, παπούτσια, t-shirt / design / κατασκευές / καινοτόμες εφευρέσεις / πρωτότυπες εφαρμογές στον υπολογιστή
Αν κάνεις κάτι από όλα αυτά, είσαι 15-18 ετών και θέλεις να συμμετάσχεις, πήγαινε στη διεύθυνση dynamoprojectspace.blogspot.com ή στη σελίδα του Τeenage Angst στο Facebook “Teenage Angst by Dynamo project-space” και εκεί θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην έκθεση είναι η16η Νοεμβρίου 2012.  Η έκθεση Teenage Angst θα διαρκέσει από 4 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου του 2013.
Κατά τη διάρκεια του Teenage Angst, οι νέοι δημιουργοί θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εργαστήριο, από 4 αναγνωρισμένους νέους εικαστικούς της Θεσσαλονίκης, και θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών κοινωνιολόγων, ανθρωπολόγων, ψυχολόγων, ιστορικών τέχνης και δημιουργών με θέμα: «Οι πολλαπλές Όψεις της Δημιουργικής Έκφρασης στην Εφηβική και την Μετεφηβική Ηλικία». Τέλος, στο πλαίσιο του Teenage Angst το ΔΥΝΑΜΟ project-space θα οργανώσει και θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: