Αναρτήθηκε από: gym4thes | 05/06/2013

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

Γιορτή της Πολυγλωσσίας, 140 δράσεις το τριήμερο 7-8-9 Ιουνίου στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – οι δράσεις για τη Γερμανική γλώσσα

 

Πόσες γλώσσες μιλάει η Θεσσαλονίκη; Σε ποιες γλώσσες ονειρεύεται; Με ποιους πολιτισμούς συναντιέται καθημερινά; Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί παιδιά, νέους και μεγαλύτερους σε μια γιορτή συνάντησης, χαράς και επικοινωνίας. Ελάτε στη Γιορτή της Πολυγλωσσίας 7-8-9 Ιουνίου, στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ελάτε να γνωρίσετε την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε εργαστήρια, δρώμενα και συζητήσεις με φυσικούς ομιλητές της κάθε γλώσσας.
87 πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς, ξένα ινστιτούτα και σωματεία, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα μιλήσουν για τις γλώσσες και τους πολιτισμούς των χωρών τους, θα παρουσιάσουν 140 δράσεις και θα προσκαλέσουν τους πολίτες και τα παιδιά να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τους ήχους, τα γράμματα και τον τρόπο γραφής αυτών των γλωσσών.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης και θα υποστηριχθούν από μεγάλο αριθμό εθελοντών και χορηγών. Διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας και η Ερευνητική Ομάδα Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας.
Και τις τρεις ημέρες της Γιορτής Πολυγλωσσίας θα υπάρχουν δράσεις για τη γερμανική γλώσσα σε διάφορα σημεία του δημαρχιακού μεγάρου:
Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας – Εργαστήριο“Deutsch macht Spaß”
1. Δημιουργία Minibook με εξοικείωση στη Γερμανική γλώσσα
2. Πολύγλωσσο Domino
3. Παιχνίδια ετυμολογίας λέξεων
4. Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στη Γερμανική γλώσσα
5. Διάφορα παιχνίδια με τη γλώσσα
Το εργαστήριο αυτό θα πραγματοποιηθεί με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2013 ΑΠΟΓΕΥΜΑ Γωνιά Α, 20.00-21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2013 ΑΠΟΓΕΥΜΑ Γωνιά Α, 18.30-19.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2013 ΑΠΟΓΕΥΜΑ Γωνιά Α, 18.30-19.30
Στον εξωτερικό χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης θα σταθμεύει το όχημα Glossomobil του Goethe-Institut.
Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: